Du er IKKE min ven..!

Author:

Skuffelse. Så meget investeret, og så svigefuldt skuffet. Nåja, jeg var nu heller ikke specielt fortrøstningsfuld, men når man nu troede, at løsningen lå så snublende nær er skuffelsen sgu nærmest dobbelt op. Som happy hour på nederen. Brandudsalg på svigt. Alle knive i ryggen skal væk. Det var måske osse min egen skyld – skulle aldrig ha’ åbnet op og ladet mig forføre, men det er så nemt at sige i bagklogskabens ulideligt klare lys. Tja, i sidste ende burde jeg jo ha’ vidst det: Man bliver f*** så skuffet med teknologi!

Ja, jeg tog springet. Lagde alt på et bræt og vendte mig ikke om et sekund… Linux er hermed det eneste styresystem for mig! Har kørt Ubuntu Linux siden 4.10 på den bærbare, og den nærmest uoverstigelige succes gjorde det uundgåeligt at føre den stationære med ind i det nye millenium, og bort fra det klamme beskidte Microsoft-greb. “Aaaahhh” blev afløst af en smule “aaaavv” – selvom alt faktisk virkede, så var der jo liii’e det med iPod’en. Der findes ikke iTunes til Linux, og så er gode dyr rådne. Nåja, der er både gtkpod, amarok og alle de andre fine programmer, der giver adgang til den lille smarte hvide musikmaskine, men hvad gør man, når den er fyldt op med formedelst en mindre international formue af købemusik?

Ok, m4a-filer understøttes altså uden problemer (AAC-format, ret godt, gi’r mindre filer end MP3 og er DRM-frit), men når man køber sin musik iTunesMusicStore, så ligger dette altså i m4p-format (AAC, men med ækel DRM). Det ville for så vidt være hamrende ligegyldigt, hvis man ikke lige ville høre sin Basshunter eller Bach på andre maskiner (som frægsæmbel Linux!), så hvordan er det så lige det er, når man er sluppet ud af et klamt greb, for at opdage, at man nu var i et andet klamt greb? Om end en del mere veldesignet, så stadig greb.

Joda, efter kort googling finder man hurtigt en håndfuld nyttige små værktøjer, og kaster jeg fortrøstningfuldt ud i kampen: Det skulle altså være muligt, at fjerne selve DRM-spærringen, så musikfilen kan porteres – endog konverteres til andre formater! Ja, tak! Det må vist være på alle andres maskiner. Ikke på vilkår om jeg kan få nogetsomhelst til at spille, men når da en Tour de Force i alverdens fejlmeddelelser, som fx. at jeg ikke har tilsluttet min iPod… så stopper festen, edderrødme! Den sidder sågu da lige for enden af det rådne kabel – kig dog efter?! ARGH!

Status pr. 24. september 2006: Jeg har en masse musik (skidelovligt, købt for penge!) som Apple ikke mener, at jeg er i stand til at administrere på andre platforme end Windows og så den lille møg-afspiller… og jeg har stadig ikke hørt hele den nye plade med Basshunter!
Så, iTunes, du er IKKE min ven..!

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.