Har du set min skat?!

Author:

Nej, det har du nok ikke. En nylig opdaget rapport viser, at ikke alene er topskatten pivskæv, men det koster faktisk samfundet penge, at “straffe de rige”! På dagen (16. juni) var nyheden i flere af aviserne, men ikke i nogen af de store TV-nyheder, med undtagelse af DR2’s Deadline.

Al logik og fornuft er forduftet som dug på en sommerdag: Misundelsen er vigtigere end sammenhæng i økonomien!
Vi er altså kommet dertil i vores frådende had til flittige/dygtige/talentfulde (AKA “de dumme rige svin”), at vi gerne betaler ekstra for at få dem lidt mere ned med nakken.

Hvilke få ting – “dynamiske effekter” – der skal pilles ved er så latterlige, at det nærmest ikke er værd at nævne (10 minutters længere arbejdsuge, et par måneder senere tilbagetrækning, etcetera), og man skal lede længe for at finde en økonom, der vil bestride disse facts.

Hvad er vigtigere er, at man hellere vil holde fast i basalt set hjernedødt system, der ikke kradser flere penge ind, men kun kan bruges til at tryne en gruppe… en ret stor gruppe (gruppen af indkomster mellem 400 og 700kkr).

Hvis man i Danmark tjener virkeligt mange penge (1mio eller derover) så betyder skattesystemet knapt så meget, for så har man råd til advokat og revisor til at fikse den lille sag – men det er dem, der får lov at holde for som “store stygge ulv”, der skal holdes i kort snor med stram beskatning… eller, det er hvad vi får at vide!

Skal vi så gøre noget ved det, eller skal vi holde fast i myten om de brede skuldre og det tungeste læs? Indtil videre er det kun den brave Anders Samuelsen (NA), der overhovedet har villet spilde kalorier på denne sag – resten af Tinget er i flyverskjul og med rette: De ville blive politisk henrettet ved højlys dag i samtlige medier med sådan en møgsag!

Det handler ikke om komplicerede økonomiske sammenhænge, for det kan vi umælende idioter i vælgerkorpset jo ikke betroes! Nej, vi vil ha’ let-spiselige og overskuelige floskler og varm luft – snak eeeeendelig videre om “sammenhængskraft” og “brede skuldre” og andet ævl fra samme skuffe… etellerandet sted ved vi godt det ikke passer, men vi bliver så godt til mode, når vi alle løfter i flok og straffer “de rige”!

Vi har jo heller ikke tid til at lytte ordentligt efter… vi skal lige ud og arbejde sort!

Update
Her er rapporten

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.