Min hjemmeside… nu på nyt system (igen-igen)

Author:

Efter en del år med diverse CMS’er har jeg endelig fået taget mig sammen og installeret et ordentligt blog-system, der ka løse opgaven (bedre end CMS kan).

Tilbage i tidernes go’morn’ (1996-agtigt) foregik tingene i flade html-filer, som man – afhængigt af udbyderens nåde – kunne krydre med include-directiver, og så havde man frække sager, såsom en tæller eller lignende. Det var selvfølgeligt noget værre hejs at administrere, men hjemmesider var nok heller ikke mere omfangsrige, end at det var til at overskue.

Så kom CMS, og nu kunne man administrere sit site og – ikke mindst – gøre hele schweinereiet dynamisk, personaliseret og alle de lækre ting, som et site skulle / skal. Den limpind hoppede jeg naturligvis på, for jeg arbejdede jo for den bedste producent. Så skal man osse tage sin egen medicin, selvom den, for at blive i farmakonom-termer, var en pivbitter 5 kilos pille, som skulle tages rektalt! Til gengæld kunne den tage hovedpine på 30 minutter, og (for mig) tilgængelig i håndkøb.

Efter exit måtte der findes en afløser, og verden var virkelig videreudviklet. Nu var pillen gratis, på to gram og kunne optages gennem luften. Den tog hovedpinen på 3 ms og virkede i 14 dage. Hurra og spontane jubelscener… indtil man opdagede, at der var mange andre mere effektive måder at optage pillen på (oralt, rektalt, luftbårent og nogen ved blot at tænke på pillen). Det var til at blive rundtosset af, når man skulle forsøge at finde lige nøjagtig den pille, der passede til ens helt specielle forhold – især med et begrænset antal timer i døgnet.

Nu har jeg prøvet meget forskelligt skidt og meget forskelligt kanel. Spol frem til idag, og endelig har jeg fundet det helt rigtige: WordPress. Jojo, har skam kendt til det længe, men det var ikke liiiige det helt rigtige, for der manglede trods alt en del funktionalitet. Det er kommet nu!

Man kan lave statiske sider. Det er blevet nemmere at ændre udseende. Meget forskellig type indhold understøttes. Hele blog-formatet er blevet så udbredt, at det har fået en vis standard-størrelse.

Alt i alt de egenskaber, som jeg har brug for på netop dette tidspunkt i verdenshistorien. Så må vi se om det osse holder i virkeligheden.

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.