Før overtagelsen

Author:

Langt fra hverdagens stress & jag har vi lagt billet ind på en lille knaldhytte på ca. 120 m2 i den ene ende af en 10.280 m2 stor grund. Efter lang tids overvejelser om “skal/skal-ikke” blev vi enige om, at vi aldrig får råd til hus i Brønshøj, og når vi (mig især) nu er så glade for Sverige, så var det måske ikke en tosset idé, at kigge over Øresund efter et sted med fast tag og et skel hele vejen rundt om.
Med andre ord: Vi vil gerne have hus, men priserne er sindsyge i Danmark – hvis vi vil leve drømmen om vores eget ud, så er det i Skåne priserne, afstanden og mulighederne er fornuftige.

Efter at have kigget løseligt i en 1½ års tid blev jagten intensiveret omkring nytår – nu skulle det være! Vi havde den økonomiske formåen, men, vigtigst, nu var vi godt og grundigt grydeklare til at få os et sted vi kan kalde vores eget, med værelser til alle og med jord hele vejen rundt. En bruttoliste på fire huse blev sat sammen, to blev luget væk igen og på en tur i februar så vi de to andre. Den tur resulterede i et hit – vi havde fundet stedet!

Derfra gik turen til banken og i gennem en papirmølle af rang. Det er ikke helt uproblematisk med huskøb på tværs af landegrænser, men når ejendomsmægleren nu kan gøre sig forståelig på Lisa Nilsson-dansk og vi kan kommunikere på vores respektive modersmål, så hjælper det nu en del.

På nuværende tidspunkt mangler vi skødeskrivning, tinglysning i begge lande og – nåja, at overtage nøglerne og få huset!

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.