Kunden har aldrig ret?

Author:

Selvom det ville være et voldsomt brud på min “aldrig-kommentere-dansk-polætæg-eller-andre-interne-danske-forhold”-politik, så er der dog sager, der resulterer i så kraftige udslag på det interne ‘bullshit-meter’, at det fortjener et par ord med på vejen.
Blandt de mange uovertrufne herligheder ved Sverige, så er dog manglen på lukkelov blandt top 2 over ret så helt vildt fede ting ved dette land. En af de tidlige oplevelser med de uregulerede detailhandel var, at kunne handle kl. 21:30 en lørdag aften… på samme tid, som der var Melodifestivalen i fjerneren! Unødigt er det nok at tilføje, at denne indkøbssituation var det tætteste jeg nogensinde har været på Palle Alene i Verden for real.
Generelt kan fornøjelsen, ved at kunne handle sine levnedsmidler, (næsten) uden hensyn til klokkeslæt eller dag i ugen, dårligt overvurderes. Som barn af en tid, hvor supermarkedet lukkede kl. 17:30 har det siden været et kilde til evig undren, at det skal være loven og ikke kundernes behov, der dikterede forbrugerens indkøbstider – nu kan man da i det mindste handle til 20-tiden, men sjældent om søndagen. Uuuuh, sikken forbedring! Not.

“Det er korrekt, at søndagsåbent ikke påvirker den samlede arbejdstid,
som stadig vil være 37 timer. Men søndagsåbent vil betyde, at vores
medlemmer skal arbejde på tidspunkter, da størstedelen af danskerne
holder fri. Det er om søndagen, man går til familiefester, fodbold og
andre aktiviteter. Vi ønsker ikke en lukkelov, som afskærer vores
medlemmer fra at deltage i den slags,” siger Jørgen Hoppe.

Hvis dette skulle være cremen af argumenter mod en ophævelse af lukkeloven, så skal HK Handels medlemmer ha’ deres kontingent-pengen tilbaws! Bold om søndagen?! WTF?!
Sidst jeg tjekkede, så er det faktisk osse muligt at opretholde sociale funktioner på hverdagsaftner, og samfundet er faktisk ikke gået i stå, fordi klokken har passeret 16:00 på en fredag. At der findes et hav af faggrupper, der også arbejder om søndagen burde være fuldstændigt overflødigt at nævne, men åbenbart er det kunne Netto-piger, der vil få deres familie- og socialliv smadret.

Et andet ofte anvendt argument er manglen på planlægning på købers side – hvis man ikke kan nå at handle ind indenfor de nuværende åbningstider, så er det kun et udslag af dårlig prioritering af tid.
Jamen, for søren da! Undskyld Frk. Butiksansat (m/k), min timemanager skal vist ha’ nye batterier, så!? Faktisk er det mig muligt, at overstå indkøb i et middelsvært indkøbscenter på drygt en time – lad os bruge dette som målestok (ja, jeg kan lisså godt bestemme, som Hr. Hoppe fra HK), og så siger vi sgu da bare, at lukkeloven er som følger: Alle butikker må holde åbent mellem 13:00 og 14:00 på onsdage i lige uger!
Hvis ikke du kan nå det der, så har du planlagt og prioriteret for dårligt! Tænk dog på Netto-pigerne! Skal de ikke ha’ et liv?!

Nå, men go’ fornøjelse med jeres lukkelov – Erich Honecker ville hvine af fryd, hvis han var til stede.

Læs hele den sørgelige historie på epn.dk – HK afviser søndagsåbent

UPDATE!
Mage til tyndbenet pladder skal man da vist til folkekirken efter – eller osse er det bare vi svenske hedninge…

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.