Verdens største pris til lavestbydende

Author:

Det skulle være sikkert og vist: Årets Nobels Fredspris går til POTUS – Barack Obama. Jamen, tillykke og fred være med det, fristes man til at sige. En pris, der vel ligger på den lige linie til helgenkåringen blandt de måbende masser, for hvem en knivspids kritisk tilgang er lige så fjernt som bøssediskoteker i Mekka.

Meget har han sagt, den gode usanske præsident, og meget lidt er blevet udrettet. Lige pt. er det noget sundhedsnoget, som det – selv med parlamentarisk flertal – ikke går fortryllende med, for slet ikke at nævne GITMO, Irak og Afghanistan. Sidstnævnte sted modtager i øjeblikket nogenlunde samme antal tropper, som trækkes ud af Irak. Med andre ord, status quo i forhold til hans forgænger!

Bush var fanden selv, og Obama ka’ gå på vandet – da han blev indsat, så var der ikke grænser for Hope’n’Change! Det synes nu ikke at anfægte bevidst(løs)heden i de De Sande Troende, som holder stædigt ved. Verden er jo osse nemmere, når man ser sort & hvidt på tingene (i mere end en forstand).

At det så var fra Norge denne verdensklasse-forbier af en tildeling skulle komme fra er nu knapt så overraskende. Jovist, jeg kender personligt indtil flere nordmænd som er dejlige mennesker, men de bor heller ikke i Norge mere, og det efterlader ~99,9% af deres ex-landsmænd tilbage.
Kollektive nedsmeltninger er efterhånden ved at være reglen snarere end undtagelsen, og min top 5:

  1. Al Gore + IPCC – mestrene af Jedi Mindtrick
  2. Barack Obama – får prisen for at snakke pænt!
  3. Ingen pris til Gandhi – var nomineret et hav af gange, og ikke engang hans mord kunne rykke i fjeldaberne
  4. Yassir Arafat – en led terrorist, men bævende underlæbe. Døde af AIDS. Fryd.
  5. Ingen nominering nogensinde til Fyn – verdens fredeligst ø. Ever.

Nåja, Moder Teresa og Mohammed Yusun er måske undtagelsen, men der findes ET HAV af hans slags, der utrætteligt kæmper på gadeplan og aldrig kommer bare i nærheden af ros. Så gi’r de denundestejleme prisen til årtiets største vindpose uden han har leveret nogen som helst.

Den slags udnævnelser er blot et skridt længere ned i anseelse for den pris, der før har været så prestigefyldt. Hold dog blot godt gang i hjerneblødningerne deroppe i Oslo, og så går der ikke mange år, før Nobels Fredspris er en kasse bajere og uddeles på Bellahøj Kræmmermarked (og Flemming Anthony spiller til).

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.